Grătare electrice
Căutați o soluție pentru a face grătar în siguranță pe balcon sau chiar în apartament? Încercați un grătar electric pentru a pregăti mâncăruri gustoase fără foc direct. Un grătar electric este un compromis excelent între opțiunile convenționale cu lemne sau cărbuni și prăjirea cărnii pe o tigaie obișnuită.
Veți îndrăgi imediat grătarul pe un grătar electric. Foarte Este ușor de curățat și aveți nevoie doar de un minim de grăsime pentru a găti. Datorită termostatului electric, grătarul va menține o temperatură constantă, astfel încât să puteți găti cu ușurință carnea pe gustul dvs. În plus, îl puteți folosi nu numai în timpul lunilor de vară, ci pe tot parcursul anului!
Fără fum sau foc, doar aroma cărnii prăjite și a altor delicatese la grătar. Este exact ceea ce veți experimenta cu un grătar electric de calitate. Nici măcar nu trebuie să vă faceți griji cu privire la utilizarea acestuia în bucătărie. Tot ce aveți nevoie pentru a-l folosi este o priză de curent - nimic mai mult, nimic mai puțin. Apoi, nu trebuie să găsiți brichete sau să verificați prognoza meteo de fiecare dată când faceți un grătar.
Grătarele electrice sunt de mai multe tipuri. Pentru a alege modelul care răspunde perfect așteptărilor dumneavoastră, gândiți-vă bine la modul în care doriți să folosiți grătarul.
- Cea mai frecventă utilizare a unui grătar electric de contact este în bucătărie, unde puteți prăji carne și legume. De asemenea, îl puteți folosi și pentru a pregăti sandvișuri sau panini gustoase.
- Grătarele electrice de masă oferă, de obicei, o suprafață de grătar mult mai mare, astfel încât puteți pregăti cu ușurință prânzul pentru întreaga familie.
- Un grătar electric de exterior este un înlocuitor de dimensiuni normale pentru un grătar convențional cu cărbune sau cu lemne. Datorită absenței fumului, îl puteți amplasa chiar și pe un balcon sau pe o terasă mică, ceea ce îl face perfect pentru oraș.
- Grătarul electric vertical este cel mai des folosit pentru friptură de pui, deoarece este conceput pentru a prăji o bucată mai mare de carne deodată. Dar puteți pregăti și gyros sau frigărui.
Atunci când alegeți un grătar electric, uitați-vă în primul rând la forma și materialul suprafeței de gătit. O suprafață cu nervuri este cea mai bună pentru prepararea cărnii la grătar, dar o suprafață plată, plină, este de asemenea practică, facilitând gătitul legumelor, ouălor sau clătitelor.
Mai multe materiale sunt folosite pentru a face o placă de grătar. Fierul turnat este foarte comun, deoarece permite o prăjire uniformă pe întreaga suprafață și menține temperatura stabilă. Piatra naturală, pe de altă parte, are nevoie de mai mult timp pentru a se încălzi, dar nu este nevoie să folosiți ulei pe ea. Pe de altă parte, nu vă puteți lipsi de ea cu o placă de teracotă, care, pe de altă parte, este foarte rezistentă - atât de mult încât puteți tăia carnea direct pe ea. De asemenea, puteți folosi și farfuria din ceramică, care nu este potrivită doar pentru carne, ci și pentru ouă sau legume.